Rijnmonddarts
Seizoen: 2023/2024

Wesley Plaisier (A) en Ron Kars (B) winnaars eerste Rijnmonddarts Ranking 2023/2024, Danny van Trijp (A) en Peter Zimmer (B) runner-ups.

Zondag 4 november 2023 is de Rijnmonddarts Ranking van start gegaan, in de vorm van A & B poule toernooi in de Wentelwiek. Zoals van tevoren bekend, werd er vandaag naast de vaste prijzenpot ook direct gespeeld voor 3 tickets voor de ADC Europe Benelux Masters.

Met een opkomst van 19 A-spelers en 13 B-spelers konden we rond 13:00 van start gaan met de poulefases. Omdat we precies evenveel poules als borden hadden verliep de poulefase vrij snel en konden we rond 16:00 verder met de winnaars- en verliezersrondes.

In de winnaarsronde van de A-poule werden een aantal mooie wedstrijden gespeeld met een hoog niveau. De uitslagen waren als volgt:

Kwartfinale:
Ricardo Ham 4-1 Michael van Dijk
Danny van Trijp 4-1 Zereso Zevenboom
Wesley Plaisier 4-1 Patrick van den Boogaard
Jeffrey Stigter 4-0 Jeroen van Die

Halve finale:
Danny van Trijp 5-2 Ricardo Ham
Wesley Plaisier 5-3 Jeffrey Stigter

Op dit moment was het al bekend dat Wesley, Ricardo en Jeffrey een ticket voor de Benelux Masters hadden bemachtigd, gezien Danny vanwege zijn PDC Tourcard hier helaas niet voor in aanmerking komt.

Finale:
Wesley Plaisier 6-2 Danny van Trijp

In de verliezersronde A-poule zijn de volgende finales gespeeld:

Halve finale:
Nigel van Milligen 4-3 Daniel Geysendorpher

Donny Scheurwater 4-0 Tristan Koedood

Finale:
Nigel van Milligen 4-1 Donny Scheurwater

In de winnaarsronde van de B-poule behaalde Ron Kars de overwinning door Peter Zimmer te verslaan. In de verliezersronde B-poule won Erik Honders van Matthijs van Genderen.

Ricardo Ham gooide de meeste 180’ers van de dag met 8 stuks. Dennis Zijdemans gooide de hoogst mogelijke finish van 170.

We willen iedereen bedanken voor een geslaagde eerste ranking, met in het bijzonder een bedankje naar Patrick van den Boogaard en Freddy de Geus voor hun hulp met de wedstrijdleiding. Hopelijk worden ook de deelnemersaantallen de volgende toernooien nog beter!

Als laatste opmerking willen we graag even benadrukken aan de dames van onze vereniging: we hebben als bond 2 tickets om dames af te vaardigen naar de NDB Masters. Het zou zonde zijn als we hier niets mee kunnen doen omdat er geen dames op de ranking zijn geweest.

De volgende ranking zal worden gehouden op 3 december in Snookercentrum De Loods is Maassluis, allemaal tot dan!

Mitchell
(getypt door Zinzi ;-) )