Rijnmonddarts
Seizoen: 2023/2024

Patrick van den Boogaard (A) en Dennis Zijdemans (B) winnaars tweede Rijnmonddarts Ranking 2023/2024, Danny van Trijp (A) en Rowdy Rook (B) runner-ups.

Zondag 3 december 2023 is het tweede toernooi van de Rijnmonddarts Ranking gehouden, in de vorm van A & B poule toernooi in de Loods.

Ditmaal een opkomst van 18 A-spelers en 13 B-spelers, waaronder helaas weer geen dames, konden we rond 13:00 van start gaan met de poulefases. De Loods was ondanks dat het zondag erg koud was een uitstekende locatie met tien borden naast elkaar.  

Wederom hadden we in de A poule een goed niveau met een aantal mooie wedstrijden. De uitslagen waren als volgt:

Kwartfinales:

Danny van Trijp 4-0 Jamai van den Herik
Jan Karel 4-1 Nigel Lloyd
Michael van Dijk 4-3 Jeroen van Die
Patrick van den Boogaard 4-2 Max Schaap

Halve finales:

Danny van Trijp 5-1 Jan Karel
Patrick van den Boogaard 5-4 Michael van Dijk

Finale:

Patrick van den Boogaard 6-1 Danny van Trijp

In de verliezersronde A-poule zijn de volgende finales gespeeld:

Halve finales:
Mitchell Schukkmann 4-3 Stefano van Engelen

Herco van den Brink 4-2 Jeremy Dijke

Finale:
Mitchell Schukkmann 4-2 Herco van den Brink

In de winnaarsronde van de B-poule was het Dennis Zijdemans die er met de titel vandoor ging, nadat hij met 4-2 de finale won van Rowdy Rook. In de verliezersronde B-poule was het Wilco Mulder die met 3-0 te sterk was voor Marc Boltjes.

Danny van Trijp en Patrick van den Boogaard hadden de meeste 180’ers van de dag met allebei 5 stuks. En de hoogst mogelijke finish van 170 ging zelfs tweemaal uit, gegooid door Patrick van den Boogaard en Erik Kraaijenbrink.

We willen iedereen bedanken voor weer een geslaagde gezellige dag. Begin januari zullen we bekend maken wanneer de toernooien in 2024 zijn, maar we kunnen wel alvast delen dat de volgende in februari wordt gehouden in Emma te Dordrecht.

Mitchell