Rijnmonddarts
Seizoen: 2023/2024

Wesley Plaisier (A) en Tristan Koedood (B) winnaars vierde Rijnmonddarts Ranking 2023/2024, Patrick van den Boogaard (A) en Dennis Zijdemans (B) runner-ups.

Zondag 10 maart 2024 is het vierde toernooi van de Rijnmonddarts Ranking gehouden, in de vorm van A & B poule toernooi in de Café de Stoof in Rotterdam.

We hadden een opkomst van 11 A-spelers en 14 B-spelers en konden rond 13:00 van start gaan met de poulefases. Onze complimenten gaan uit naar Pim en Bianca van de Stoof die alles perfect geregeld hadden, bedankt daarvoor.

Vanwege een wat kleinere opkomst in de A-poule begonnen we de winnaarsronde direct met de kwartfinales waar Danny van Trijp en Wesley Plaisier een bye hadden.

Halve finales:

Danny van Trijp 2 – 5 Patrick van den Boogaard
Wesley van Trijp 1 – 5 Wesley Plaisier

Finale:

Patrick van den Boogaard 0 – 6 Wesley Plaisier

In de verliezersronde A-poule zijn de volgende finales gespeeld:

Halve finales:

Herco van den Brink 2 – 4 Jeroen Gorter
Daniel Geysendorpher 3 – 4 Jan Karel

Finale:
Jeroen Gorter 2 – 4 Jan Karel

In de winnaarsronde van de B-poule was het dit keer Tristan Koedood die er met de titel vandoor ging, nadat hij met 4-3 de finale won van Dennis Zijdemans. In de verliezersronde B-poule was het Simon Auperlee die met 3-1 te sterk was voor Timo Arends.

Jeroen Gorter en Wilbert van Veen hadden de meeste 180’ers van de dag met allebei 5 stuks. En de hoogste finish in de A-poule was een 126 gegooid door Jan Karel, en in de B-poule gooide Matthieu de Loos een hoogste finish van 112.

We willen iedereen bedanken voor weer een geslaagde gezellige dag. Tot de volgende keer, op 7 april in Café ‘t Viaduct in Rotterdam!

Mitchell