Rijnmonddarts
Seizoen: 2023/2024

Beste Rijnmond leden,

Zoals sommigen van jullie al hebben gehoord, ben ik op de afgelopen ledenvergadering verkozen tot voorzitter.

Voor degenen die mij nog niet kennen, ik ben Mitchell, al ruim 20 jaar lid van Rijnmond Darts en momenteel actief in de eredivisie bij The Marvels.

De afgelopen jaren was er bij Rijnmond Darts wat terugloop in het aantal leden te zien. Dit is natuurlijk deels te wijten aan het feit dat we allemaal 2 jaar thuis hebben gezeten en hebben sommigen andere bezigheden gevonden. Anderzijds kunnen er vanuit Rijnmond ook een hoop dingen beter, laten we eerlijk wezen. Daarom hebben we een aantal ideeën om te proberen bij iedereen de zin in darten weer terug te krijgen, en daarmee de bond weer te laten groeien. Maar goed, we hebben natuurlijk niets aan alleen ideeën als ze niet aanslaan, dus dat gaan we dit jaar uitproberen.

Allereerst willen we hierbij meedelen dat we hebben besloten om de uitgifte van de bekers aan het einde van het seizoen af te schaffen. De reden hierachter is dat er al jaren achter elkaar grote aantallen bekers niet opgehaald worden die uiteindelijk bij het vuil belanden. Het geld dat we hier onnodig aan besteden kunnen we beter op een manier besteden die meer gewaardeerd wordt. Het idee is bijvoorbeeld om nieuwe prijzen te introduceren op de play-offs, singlepercentages, meeste 180’ers, hoogste finish etc.

Om daar op door te pakken, komt er dit jaar weer een Rijnmond Darts Ranking. De bedoeling is dat we een mooie ranking op gaan zetten die voor alle niveaus aantrekkelijk is. Er zullen in 2023 nog 2 toernooien worden gepland en in het nieuwe jaar 4, en er zal worden afgesloten met een eindtoernooi. De specifieke details over de toernooien en op welke data, worden op korte termijn bekend gemaakt. Wel kunnen we alvast vertellen dat de speeldagen ‘s zondags zullen worden, en dat er niet alleen geldprijzen te winnen zullen zijn. We gaan er alles aan doen om er een goed bezochte leuke ranking van te maken.

Ook hebben we besloten om dit jaar geen Brabant Cup team op te zetten. Er leek dit jaar simpelweg te weinig animo voor te zijn. Daarbij is ook een seizoen Brabant Cup spelen een kostenpost, die we dit jaar voor andere ideeën goed willen gebruiken. Aankomend seizoen zullen we kijken of er genoeg interesse is om aan het einde van het jaar weer een selectie team te vormen.

Dan tot slot hierbij een persoonlijke oproep aan alle team captains: op donderdag 7 september willen we jullie allen uitnodigen om de Captains vergadering bij te wonen. Tijdens deze vergadering zullen we met elkaar bespreken hoe we het komende seizoen willen gaan aanpakken, welke eventuele veranderingen er zullen zijn en is er ruimte om vragen te stellen. De locatie van deze vergadering zal later deze week bekend gemaakt worden, maar zet de datum alvast in je agenda.

Verder wil ik iedereen een sportief maar vooral gezellig seizoen toewensen.

Mitchell