Helsemans zegeviert

Sorry dat het verslag van het 2e gesloten Rijnmond Darts laat is maar dat komt door omstandigheden maar hier dan toch het verslag. Het 2e gesloten Rijnmond Darts werd gespeeld op zondag 28 januari 2018 en werd gehouden bij Reyerparc te Ridderkerk. Er kwamen 8 dames en 42 heren. Er werd bij beide begonnen in poules en daarna het knock out systeem. De dames begonnen in 2 poules van 4 waarna zij gescheiden werden in een winnaars en verliezerronde.

In de finale van de verliezers ronde stonden Selina van Deursen en Nicolette Klein tegenover elkaar. Selina kwam daar door met 3-2 van Agnes te winnen en Nicolette deed dit met 3-0 tegen Antoinette. De finale werd een prooi voor Selina van Deursen door met 4-2 te winnen.
 

In de finale van de winnaars ronde stonden Daisy van Driel en Lydia Wouters aan het okkie. Daisy bereikte de finale door met 4-1 van Ria te winnen en Lydia deed dit zelfde met een uitslag van 4-0 tegen Cindy. De finale werd uit eindelijk een prooi voor Lydia Wouters door een winst van 5-4.

Bij de dames werd er helaas geen 180 gegooid. De hoogste finish kwam op naam van Nicolette Klein met een finish van 113.

De eindstand bij de dames.
Winnaars ronde
1e  Lydia Wouters
2e  Daisy van Driel
3e  Ria de Pan
3e  Cindy Nieuwenhuijzen

Verliezers ronde
1e  Selina van Deursen
2e  Nicolette Klein
3e  Agnes Gouman
3e  Antoinette Lammers

Bij de heren begonnen we met 11 poules, 9 poules van 4 en 2 poules van 3. Nadat deze gespeeld waren werd er zoals gewoonlijk verder gespeeld in een winnaars en verliezerronde.

In de finale van de verliezers ronde stonden Michael van Dijk en Patrick Toom tegenover elkaar. Michael bereikte de finale door te winnen van Tristan Koedood met 3-0, Geordie Martis met 3-0 en van Arjo van Golen met 3-0. Patrick deed dit tegen Schier Gouman met 3-0, Patrick Luijendijk met 3-0 en van Wilco Mulder met 3-1. De verliezers ronde werd uit eindelijk een prooi voor Michael van Dijk door en 4-2 overwinning.

De finale van de winnaars ronde werd een strijd tussen Mareno Michels en Andrew Helsemans. Mareno haalde de finale door de winst op Edwin Boot met 3-0, Dennis de Haan met 4-2 en van Alex van Emmerloot met 4-1. Andrew wist te winnen van Manuel Marques met 3-0, Stefano van Engelen met 4-1 en van Wesley Plaisier met 4-0. Uit eindelijk was het Andrew Helsemans die met 5-0 aan het langste eind trok en daarmee het toernooi op zijn naam schreef.
 

De heren gooide in totaal 37 maal een 180 score. Michael van Dijk nam met 8stuks de meeste voor zijn rekening. De hoogste finish werd een prooi voor Andrew Helsemans met een finish van 141.

De 3e gesloten Rijnmond Darts wordt gehouden op zondag 11 maart en dan is het bij Agnes en Schier in Barendrecht. Ook daar kan er ingeschreven worden tot 12:45 uur en zullen we 13:00 uur weer beginnen. Hopelijk tot dan.

Ger en Lydia

« Terug