Nederlands Kampioen.

Het heeft even geduurd, maar we hebben weer een Nederlands Kampioen in ons midden. Ja, komt-ie nu mee zullen de meesten van jullie zeggen, oud nieuws, staat al weer een maand op Facebook te lezen. Maar ja, mijn manco is dat ik geen Facebook heb en op de NDB site is het mij met die enorme Cookievraag in beeld ook even niet opgevallen.

Wesley Plaisier Nederlands KampioenMaar goed, we hebben dus weer een Nederlands Kampioen in ons midden. We zijn misschien niet de grootste dartsbond van Nederland, maar we leveren wel kampioenen af. In opvolging van eerder Cor Ernst een paar jaar geleden, heeft afgelopen december Wesley Plaisier het NK Darts op zijn naam geschreven, een prestatie van formaat waar de meeste darters alleen maar van kunnen dromen. Wij feliciteren Wesley dan ook alsnog van harte met dit prachtige resultaat, dat er nog maar veel mooie titels mogen volgen.

PDC Tour Card voor Mike van DuivenbodeIets korter geleden is het dat een Rijnmond Darts lid zich van een PDC Tourcard verzekerd heeft. Het was Mike van Duivenbode die zich, op zijn 20e verjaardag, op de tweede dag van de European Qualifying School door het hele deelnemersveld heen speelde en een felbegeerde PDC Tourcard binnensleepte. En daarmee heeft Mike dus eerder een Tourcard op zak als Glenn Durrant. Uiteraard feliciteren wij Mike met dit fantastische resultaat en wensen hem nog veel succes toe op de PDC Tour. De jacht op van Gerwen kan beginnen.

Iets korter bij huis behaalde Martin Jongejan het Zuid Hollands Kampioenschap 301 Dubbel in / Dubbel uit. Een berichtje van onze Bondscoach John Lokken liet zien dat Martin toch hard op weg is naar kwalificatie voor de Winmau World Masters, ook al moeten hiervoor nog wel de nodige toernooien gewonnen worden. En kan iedereen hier nog kans op maken, ook u dus.

Dit laatste brengt mij dan op het volgende “Gesloten Rijnmond Darts” toernooi. Het eerste toernooi werd gewonnen door Cor Ernst, maar de strijd om de CLoD tickets (dame en heer) zijn natuurlijk nog volledig open. De beste twee resultaten tellen hiervoor, oftewel alle Rijnmond Darts leden kunnen dit ticket nog bemachtigen, ook u. Op 17 februari vindt het 2e toernooi plaats in Tapperij Tijdloos te Papendrecht, zet het in uw agenda. Natuurlijk mag u ook gewoon komen voor de gezelligheid en zijn er ook nog de nodige Euro’s te winnen.

Hier laat ik het weer even bij en ik wens iedereen hierbij nog veel plezier en succes toe in de komende bekerweek en de resterende competitieweken.
"May the darts be with you”

M.v.g.
Jaap Dijksman

« Terug