Coronadossier & F.A.Q.

We bevinden ons midden in de coronacrisis, een onwerkelijke periode. Onzeker, ongrijpbaar en niemand weet hoe lang dit gaat duren. Waarschijnlijk zal deze onzekere tijd nog wel even aanhouden en wie weet komen er opnieuw nieuwe maatregelen of worden de huidige maatregelen opnieuw verlengd. De overheid en andere instanties zoals het RIVM en ook het NOC*NSF bekijken van dag tot dag wat nodig is in deze crisistijd. Wij volgen dit uiteraard, zodat we jullie kunnen blijven informeren, adviseren en ondersteunen. Wij staan hiervoor dagelijks in contact met de organisaties en instanties die ons daarbij kunnen helpen en onze input en vragen weer verder brengen.

Hieronder allerlei informatie die we verzameld hebben voor jullie. Deze pagina blijven we up-to-date houden. Zodra er nieuwe informatie is wat met het coronavirus te maken heeft zal dat dus hier geplaats worden.

Berichten op de website van de NDB:

07-04-2020 | NDB Bondskantoor dicht tot en met 28 april, klik hier. 30-03-2020 | De 7 belangrijkste hulpmaatregelen voor horecaondernemers, klik hier. 28-03-2020 | Een brief van jullie voorzitter, klik hier. 24-03-2020 | Belangrijke besluiten omtrent coronavirus, klik hier. 17-03-2020 | Grote solidariteit, ook in de sport, klik hier. 16-03-2020 | Alle dartsactiviteiten gestaakt tot en met 6 april, klik hier. 12-03-2020 | Coronavirus: Geen competitie tot en met 31 maart, klik hier. 12-03-2020 | 4 Nations Tournament geannuleerd, klik hier.

Hieronder enkele vragen die wij veel krijgen:

Wat is er allemaal geannuleerd bij de Nederlandse Darts Bond?
Alle finaledagen georganiseerd door de Nederlandse Darts Bond zijn afgelast en komen daarmee te vervallen. Dit geldt ook voor alle overige toernooien na 1 juni waaronder ook de NDB Masters. Daarnaast is er besloten om de twee teamcompetities van de NDB, dus de LaCo en SuperLeague, ook verder af te gelasten en deze zullen ook niet meer hervat of ingehaald worden.

Afgelast:
De volgende toernooien zijn dus afgelast en komen te vervallen:
• 26-04 NK Darts
• 16-05 NJTK
• 30-05 LaCo Play-offs
• 06-06 LaCo Finales
• 07-06 Bekerkampioenschappen
• 20-06 Divisiekampioenschappen vierde t/m tweede divisie
• 28-06 Divisiekampioenschappen eerste- en eredivisie
• 28-06 Selectiedag
• 05-07 NDB Masters Wat zijn de gevolgen voor de ALV's van lidorganisaties en de NDB?
De voorjaars ALV van de NDB staat (voorlopig) gepland op 13 juni. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze ook niet doorgaan. In het voorjaar hebben alle bonden en ook NOC*NSF de algemene ledenvergadering. Er wordt momenteel uitgezocht aan welke regels en verplichtingen er voldaan moet worden. Zeker omdat deze voorjaarsvergaderingen meestal worden ingezet om bijvoorbeeld jaarcijfers en tarieven te laten vaststellen, kan dit best wel wat impact hebben. Wij wachten nog op meer informatie hoe we hier het beste (maar ook vanuit verenigingsrecht en rapportageplicht toegestaan) mee om kunnen gaan. Dit geldt natuurlijk ook voor de ALV’s van onze lidorganisaties. Zij denken na over hun eigen ALV. Wil je als lidorganisatie informatie over de verplichtingen en mogelijkheden qua ALV in deze bijzondere situatie, dan is dit een handig artikel om eens te lezen. Update volgt spoedig. Hoe ziet de nieuwe selectie eruit?
Voor de samenstelling van de nieuwe Nederlandse selectie heeft de coronacrisis uiteraard ook gevolgen. Wij willen iets meer tijd nemen om dit samen met onze Technische Staf goed uit te werken. Update volgt spoedig.
  Gaat de Six Nations Cup Darts, het EK jeugd en het EK senioren wel door?
Waarschijnlijk zullen de Six Nations Cup, het EK jeugd en mogelijk zelfs het EK senioren in Spanje afgelast worden. De NDB bekijkt momenteel samen met de WDF en andere betrokken bonden de gevolgen en mogelijke scenario’s. Update over Six Nations Cup volgt later deze week. Update over beide EK's volgt spoedig. Zoals al op onze website gecommuniceerd was het 4 Nations Tournament al geannuleerd, klik hier.

Antwoorden op meer veelgestelde vragen kun je waarschijnlijk vinden op de FAQ van het NOC*NSF.

Informatie & relevante hulp voor dartsclubs en dartshoreca:
Onderstaand een opsomming van alle artikelen, informatie en overige hulpprojecten die voor horeca of dartsverenigingen mogelijk hulp kan bieden

Noodloket van de Overheid: De overheid heeft besloten: ook sportverenigingen en -stichtingen kunnen via het Noodloket een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000,- euro ontvangen. Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) Vragen over belastingmaatregelen Vragen over de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) Vragen over de Garantie Ondernemersfinanciering (GO) Financiële ondersteuning van Qredits De 7 belangrijkste hulpmaatregelen voor horecaondernemers

Wil jij de horeca ook helpen?
Ga dan naar Help De Horeca. Je kunt vast vooruit waardebonnen aanschaffen om zo je dartscafé te voorzien van liquiditeit. Check dus zeker deze site!

Stukken van NOC*NSF:

Coronavirus en sport: FAQ (veel gestelde vragen) Checklist coronavirus sportverenigingen

Advies RIVM:
Sinds de vaststelling van besmettingen in Nederland, geeft het RIVM met regelmaat updates en adviezen. We raden iedereen aan deze adviezen goed in de gaten te houden en op te volgen. Op de website van het RIVM vind je de laatste informatie.

Heb jij nog meer interessante informatie die wij moeten delen laat ons dit dan zeker weten via: . Natuurlijk mag je dat emailadres ook gebruiken voor alle vragen rondom het coronavirus. Waar we kunnen helpen doen we dat natuurlijk graag!

« Terug