Uitstel competitie

Beste Rijnmond Darts leden

In navolging van de N.D.B. heeft het bestuur van Rijnmond Darts besloten om de competities tot 1 januari 2021 op te schorten. Het is met alle wisselende maatregelen bijna niet mogelijk om een goede competitie te maken. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat er in een team mensen spelen die positief getest zouden worden: wat voor maatregelen neem je dan? Er is een speelgelegenheid waar het virus is gesignaleerd: twee weken dicht en dan? Regels in een speelgelegenheid worden niet nageleefd maar bij een uitspelend team zitten mensen uit de risicogroep : wat dan ? Niet spelen wel spelen zonder die mensen of? Zo zijn er teveel 1,5m hobbels om een eerlijke competitie te draaien. Reden voor ons om de raad van de NDB op te volgen en uit te stellen tot 1 januari, hoe zeer ons dartbloed ook kriebelt.

Natuurlijk hebben we eerst gewacht tot de NDB naar buiten kwam met hun voorstel. Ook hebben we overleg gehad met het bestuur van de RDO. Het zou namelijk zomaar kunnen dat als 1 van de 2 bonden het voorstel van de NDB had genegeerd, teams overlopen naar de bond waar er wel gespeeld gaat worden. Dat wilden we beide voorkomen: ook de RDO volgt de raad van de NDB op en stelt uit tot januari 2021.

Het uitstellen heeft natuurlijk wel wat gevolgen:

Als het dadelijk wel mogelijk is te spelen in januari (en laten we dat alsjeblieft met zijn allen hopen) is de tijd te kort voor een normale competitie. Je kunt dan niet spelen, of een halve competitie draaien. Half wil zeggen iedereen ontmoet elkaar 1 keer. Gelukkig hadden we de indeling groot gemaakt (14 of 15 per div)zodat je toch nog 13 of 14 weken kan gooien. Die indeling kon vanwege het wegblijven van veel teams (door de onzekerheid van Corona) niet echt meer op promotie en degradatieregels worden gemaakt. Vandaar dat op sterkte is ingedeeld en de laagste 15 en nieuwe teams 3e div spelen. Dit om toch tijdig klaar te zijn en de wens van veel (lage) 2e div teams om te degraderen te honoreren. Bovendien hoef je geen play-off te spelen en kan de kampioen rechtstreeks naar de landelijke finales waar zelfs tot de 5e div gespeeld wordt.

Die inschrijvingen gaan nu weer open tot half december en dus kunnen er nog steeds teams bijkomen die eerst twijfelden of nog niet hebben ingeschreven. Hierdoor kan de indeling ook weer kleine wijzigingen ondergaan.

Ook de betalingen hoeven pas in december te worden voldaan. We kijken nog of dat deze moeten worden aangepast, maar het prijzengeld halveert niet, net als de feestavond en BBQ dus reken daar niet te veel op.

Natuurlijk zijn er nog veel meer vragen en problemen te bedenken op dit moment, maar laten we elkaar vooral respecteren. In deze moeilijke tijd voor onze dartsport zullen we (ook dadelijk) heel veel rekening met elkaar moeten gaan houden. En dat lijkt me gelijk voor iedereen in het nieuwe jaar een prima voornemen. Eentje waar we met zijn allen aan gaan werken vanaf januari, want darten doe je tegen elkaar ………………………….Maar vooral met elkaar.

Ben Michels (Namens het RD bestuur)

« Terug